^

Gezondheid

Traceer elementen

Ferritin in het bloed

Ferritine is een in water oplosbaar ijzerhydroxidecomplex met een apoferritine-eiwit. Het wordt gevonden in de cellen van de lever, selesinka, rood beenmerg en reticulocyten.

Transferrine in het bloed

Transferrine verwijst naar beta-globulines. De belangrijkste functie van transferrine is het transport van geabsorbeerd ijzer naar zijn depot (lever, milt), naar reticulocyten en hun precursors in het rode beenmerg. Transferrine is in staat om ionen van andere metalen (zink, kobalt, enz.) Te binden.

Totale ijzerbindende capaciteit van bloedserum

De totale ijzerbindende capaciteit van bloedserum is de indicator van transferrineconcentratie. Er moet rekening mee worden gehouden dat bij het beoordelen van het gehalte aan transferrine volgens de resultaten van het bepalen van de totale ijzerbindende capaciteit van bloedserum, het wordt overschat met 16-20%, omdat bij meer dan de helft verzadiging van transferrine ijzer aan andere eiwitten bindt.

Strijk het bloed in

De totale ijzergehalte in het menselijk lichaam is ongeveer 4,2 of ongeveer 75-80% van de totale hoeveelheid ijzer in de hemoglobine, 20-25% ijzer gereserveerd, 5-10% van myoglobine bevatte 1% in respiratoire enzymen, het katalyseren van ademhalingsprocessen in cellen en weefsels.

Jodium in de urine

Jodium is een spoorelement dat in sporen aanwezig is in de natuur. In drinkwater is het gehalte aan jodium onbeduidend, dus het grootste deel van dit sporenelement komt het lichaam binnen met voedsel. De hoogste concentratie jodium in zeevruchten (ongeveer 800 mcg / kg); vooral rijk aan jodium zeewier.

Koper in de urine

De analyse van koper in urine wordt hoofdzakelijk gebruikt om de effectiviteit van de behandeling van de ziekte van Wilson-Konovalov te diagnosticeren en te evalueren. Excretie van koper in urine met de ziekte van Wilson-Konovalov is gewoonlijk hoger dan 100 μg / dag (1,57 μmol / dag), maar kan lager zijn bij jonge broers en zussen vóór de ontwikkeling van symptomen van de ziekte.

Koper in het bloed

Koper is een van de belangrijkste essentiële micronutriënten die nodig zijn voor het menselijk leven. In het volwassen lichaam bevat 1,57-3,14 mmol koper, en de helft van dit bedrag valt op spieren en botten, 10% - op leverweefsel.

Chloriden in de urine

De hoeveelheid chloor in de urine is afhankelijk van het gehalte in het voedsel. Bij baby's met urine wordt heel weinig chloor uitgescheiden, omdat het gehalte aan moedermelk laag is. De overgang naar gemengde voeding leidt tot een aanzienlijke toename van het chloorgehalte in de urine. De hoeveelheid in de urine neemt toe naarmate het gebruik van keukenzout toeneemt.

Chloriden in het bloed

Het totale chloorgehalte bij gezonde mensen met een lichaamsgewicht van 70 kg ongeveer 2000 mmol of 30 mmol / kg. Chloor is het belangrijkste extracellulaire kation. In het lichaam, vooral in de geïoniseerde toestand in de vorm van zouten van natrium, kalium, calcium, magnesium, etc.

Magnesium in het bloed

Magnesium is het vierde meest element in het menselijk lichaam na kalium, natrium, calcium en het tweede meest voorkomende element in de cel na kalium. Het menselijk lichaam bevat ongeveer 25 g magnesium, 60% daarvan maakt deel uit van het botweefsel en het grootste deel van de rest van de voorraad bevindt zich in cellen. Slechts 1% van het totale magnesium zit in de extracellulaire vloeistof.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.