^

Gezondheid

Definitie van drugs

Definitie van hallucinogenen

Hallucinogenen zijn een klasse geneesmiddelen die symptomen veroorzaken die lijken op psychose (hallucinaties, verlies van realiteitszin, onyroid-toestanden en andere dramatische veranderingen in de processen van denken en waarnemen).

Definitie van marihuana

Marihuana is een medicijn gemaakt van cannabis (Cannabis sativa). Het is een mengsel van de bovengrondse delen van de plant. Bij het extraheren van de plantenhars wordt een actiever product, hasj, verkregen. Cannabis (een algemene term voor het labelen van psychoactieve cannabisproducten) bevat drie belangrijke cannabinoïden: cannabidiol, tetrahydrocannabinol en cannabinol.

Definitie van cocaïne

Cocaïne is een alkaloïde afgeleid van de struik van Erythroxylon coca, afkomstig uit Bolivia en Peru. Twee methoden voor cocaïnegebruik zijn momenteel bekend. De eerste inhaleert het medicijn.

Definitie van amfetamines

Amfetamine en stoffen met een vergelijkbare structuur hebben een uitgesproken stimulerend effect op het centrale zenuwstelsel. Amfetamine verslaving is vrij typisch voor professionele atleten, chauffeurs die ladingen over grote afstanden (gebruik van de drug om vermoeidheid te verlichten) en anderen. In de klinische praktijk, amfetamine soms gebruikt in de verdiepingen (doses van 2,5 tot 20 mg / dag) en asthenische staten.

Definitie van opioïde

Opioïden verwijzen naar stoffen die fysieke en psychische afhankelijkheid veroorzaken. Opium wordt geproduceerd uit papaver (Papaver somniferum), het bevat meer dan 20 verschillende alkaloïden, waarvan de bekendste morfine is.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.