^

Zwangerschaps kalender

De zwangerschapskalender is noodzakelijk voor een zwangere vrouw om een duidelijk beeld te hebben van de veranderingen die zich voordoen in het proces van intra-uteriene ontwikkeling van haar ongeboren kind.

Het is gemaakt voor weken en trimesters, en elke nieuwe zwangerschap week maakt aanpassingen aan de ontwikkeling van de foetus. De eerste 13 weken van de zwangerschap zijn het gevaarlijkst, omdat eventuele nadelige effecten op de foetus kunnen leiden tot aangeboren pathologieën of verlies van zwangerschap. In het tweede trimester blijft de foetus snel groeien, en tegen de 20ste week beginnen de meeste vrouwen zijn beweging te voelen.

Wat gebeurt er na 7 weken zwangerschap?

De 7e week van de zwangerschap geeft aan dat het embryo zich actief in het vrouwelijke lichaam ontwikkelt. Het gewicht is ongeveer 0,8 gram en de hoogte is ongeveer 8-10 millimeter.

Tweede week van de zwangerschap

In ons artikel over de tweede week van de zwangerschap proberen we deze en niet alleen deze vragen in detail te beantwoorden.

Obstetrische zwangerschapsweken

Laten we de kenmerken van elke week van de verloskundige zwangerschap van naderbij bekijken.

Alles over de eerste weken van de zwangerschap

In dit artikel proberen we in detail te beschrijven over de eerste weken van de zwangerschap, mogelijke problemen en proberen al uw vragen te beantwoorden.

Korte draagtijd

Er zijn dagen dat het vrouwelijk lichaam zich in letterlijke zin begint te gedragen. Om wat voor reden dan ook, wil je haring eten en, natuurlijk, met jam, of ineens, "trekken" op een gezouten komkommer. En vrouwen, ervaren levenservaring en meisjes die geen idee hebben van de lotgevallen van het lot, weten dat de kortste periode van de zwangerschap grote veranderingen in het vrouwelijk lichaam kan veroorzaken. Geslacht en een kleine draagtijd

Zwangerschap: 41 weken

Uw kind voelt zich niet meer zo comfortabel als voorheen, dus voor zijn veiligheid zal de arts u adviseren om de volgende week de uitdaging van de geboorteactiviteit aan te gaan.

Zwangerschap: 40 weken

Het is moeilijk om te zeggen wat het gewicht en de lengte van uw kind zal zijn, maar de gemiddelde parameters van de pasgeborene zijn ongeveer 3,4 kg - gewicht en 50 cm - hoogte.

Zwangerschap: 39 weken

Het kind blijft een vetlaag krijgen, wat helpt om de temperatuur van het lichaam na de geboorte te regelen.

Zwangerschap: 38 weken

Je kind heeft al behoorlijk wat gewicht opgedaan, dat is nu ongeveer 3, 1 kg, zijn lengte is 50 cm.

Zwangerschap: 37 weken

Deze week heeft je baby de volledige termijn bereikt. Als de geboorteactiviteit nu begint, zal de geboorte vrij gemakkelijk en snel verlopen.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.