^

Honden

Tanden bij honden

Minerale afzettingen op de tanden vormen een groot probleem voor huisdieren. Bovendien kan de...

Honden leven duizenden jaren naast een man en dienen hem gedurende vele eeuwen trouw, bewaken de woning en de kuddes, redden van besneeuwd puin in de bergen en helpen de visueel gehandicapten om de straat op te lopen. En voor veel alleenstaanden worden honden hechte vrienden, vaak de enigen.

Honden zijn geweldige dieren. De intellectuele vermogens van volwassen honden stellen hen in staat om meer dan 150 verschillende commando's, bewegingen en zelfs gezichtsuitdrukkingen van hun eigenaar te begrijpen. Een geurtje op de hond helpt haar de wereld zo subtiel te voelen en te doorzien door het prisma van geuren, dat een man moet toegeven: bij deze hond is hij volmaakter dan wij. In de neus heeft de hond 300 miljoen reukreceptoren en de mens is 50 keer kleiner. En een deel van het brein van de hond, dat geuren analyseert, is 40 keer groter dan dat van mensen.

Populaire artikelen in deze sectie

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.