^
A
A
A

Wat als mijn haar eruit valt na vlekken?

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Als het haar na kleuring eruit valt, is dit de normale reactie van het haar op een chemische aanval. Meestal op deze manier reageert het haar op illuminators (bijvoorbeeld hydroperite), goedkope haarkleurmiddelen of te frequente kleuring.

Wat te doen in dit geval?

Het hangt allemaal af van de mate van haaruitval. Als een vrouw "gaten" op haar hoofd ziet, is een consultatie met een specialist nodig.

Als niet alles zo slecht is, dan is het recept dit: 

 • Verf je haar niet voordat ze volledig geheeld zijn. In gevallen waar een vrouw of een man lange tijd niet kan lopen met "overwoekerde wortels", kun je op natuurlijke basis naar kleurstoffen gaan. En het is beter om vlekken in salons te produceren; 
 • voedzame maskers. Nu is er genoeg van dit goede en opsommen alle middelen is er geen zin, vooral omdat iemand een prijs, iemand anders komt met iets heel anders. In het algemeen hangt alles af van de individuele kenmerken. En toch zijn de meest populaire de moeite waard om te overwegen:
 1. MoltoBene Clay Esthe EX Pack - het masker bevat bestanddelen die de hoofdhuid en haarzakjes zuiveren tegen vette en aanhoudende vervuiling, inclusief chemicaliën, die niet op de gebruikelijke manier worden geëlimineerd; een voedings- en versterkend effect op de haarzakjes hebben; vernieuw de vitale functies van de hoofdhuid; sluit roos uit.

De samenstelling van het masker omvat: zeeklei, extracten van salvia algen en matekaria, extract van de lever van de haai - skovolan, rozemarijnolie, menthol.

Aanbrengmethode: 5-7 minuten op vers gewassen haar aanbrengen, waarna het wordt afgewassen.

 1. Masker voor haar "Ker-Nova" tegen haaruitval. Is in de vraag vanwege de lage kosten, en te oordelen naar de beoordelingen, goede kwaliteit.

Het masker is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het bevat witte klei, essentiële grapefruitolie, keratine, panthenol, vitamine E, rode peper-extract.

Het enige negatieve van dit masker is dat het moeilijk is om uit te spoelen.

 1. "Optima Maschera Anticaduta" is een therapeutisch masker dat de activiteit van metabole processen in cellen verbetert, herstelt beschermende mechanismen. Het nadeel is dat het medicijn samen met andere medicijnen moet worden gebruikt om het gewenste effect te bereiken.

Het wordt aangebracht voordat je je hoofd op een droge huid wast. Het masker wordt aangebracht door masserende bewegingen. Na 15 minuten moet het product worden afgewassen. U kunt het masker meerdere keren per week gebruiken. Het verloop van de behandeling duurt 1, 5 - 2 maanden.

De belangrijkste componenten: 

 • provitamine V5, 
 • vitamine PP 
 • ricinusolie, 
 • menthol, 
 • glycogeen.
 1. Het masker "Natur Vital" voedt en herstelt het haar.

Ingrediënten waaruit het masker bestaat: gehydrolyseerd eiwit van tarwe; fytoactieve groep: gekiemde tarwe, bonen, soja, ginseng-extract; vitamines: A, B3, B7, E, F, H, H '; provitamine B5.

Aanbrengmethode: op gewassen haar wordt het masker over de gehele lengte van het haar aangebracht. In dit geval moet de hoofdhuid gedurende enkele minuten worden gemasseerd. Na 3 minuten moet het masker worden afgewassen.

Er zijn een aantal dingen waar je echt op moet letten. Op het moment dat de haarkleuring een persoon zover bracht dat het haar merkbaar verdwijnt, worden shampoos en balsems gekocht in apotheken of in professionele salons. Bovendien moet u de annotatie lezen die op elke fles haarverzorgingsproducten staat. Het is verplicht voor de fles om aan te geven dat het doel ervan rechtstreeks verband houdt met het herstel van geverfd en beschadigd haar; 

 • folk remedies. Vergeet niet dat het verfproces in dit geval de hoofdhuid aantastte als een chemische verbranding. Daarom is het niet alleen belangrijk om de wortels te versterken, maar ook om het natuurlijke proces van vitale activiteit van de hoofdhuid te herstellen. Kalanchoë - het beste alternatief voor alle soorten brandwonden, maar als de graad van brandwonden III of IV, begrijp je zelf dat er meer radicale oplossingen voor het probleem nodig zijn, als dringende medische zorg. Als de hoeveelheid brandwonden immers minimaal is, dan moet het op deze manier gebeuren: de Kalanchoë wordt fijngemaakt en gefilterd door de kaasdoek. En dit (vers geperst!) Sap wordt in de hoofdhuid ingewreven. Aan het einde van een half uur wordt het haar afgewassen met stromend water, maar zonder gebruik van de middelen om het hoofd te wassen. -

Vers geperst pompoenpulp wordt aangebracht op de beschadigde gebieden van de huid. Nogmaals, als de mate van brandwonden niet de laatste is. -

Ruwe aardappels raspen op een grote rasp en gelden voor het probleemgebied van de huid. Om het "masker" te fixeren, moet je je hoofd verbinden of een zakdoek omdoen. Zodra de aardappelen zijn verwarmd, vervangt u deze door een nieuw mengsel. Heel eenvoudig en effectief betekent niet alleen chemische brandwonden, maar ook thermische brandwonden. -

Zure room helpt zelfs bij zonnebrand. Zure room wordt door de huid gesmeerd en gedurende 15 minuten om het hoofd gewikkeld. Was vervolgens af met water. Haar na dergelijke manipulaties wordt zacht en zijdeachtig.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.